Ramberghof
38 nieuwe studentenkamers

Algemene Info

Kamers en Studio's

     Er zijn 30 kamers en 8 studio's. Er zijn tevens 50 ondergrondse parkeerplaatsen.

Beschikbaarheid :

     De kamers voor het volgende academiejaar komen doorgaans beschikbaar vanaf de paasvakantie. Voeg je naam (via de Contact pagina) toe aan onze mailing list. Je ontvangt dan een bericht iedere keer een kamer beschikbaar komt op deze website.

Oppervlakte :

     Diverse oppervlaktes tussen 16 m2 (basis kamer) en 36 m2 (ruime studio met kitchinette)

Huurprijs :

     tussen 400 en 750 EUR per maand : deze richtprijzen zijn niet bindend, iedere eigenaar bepaalt zelf de huurprijs. De huurprijs wordt 12 maanden aangerekend.

Extra Kosten :

     De huurprijs omvat wettelijk alle extra kosten (onderhoud, afval, tuin, herstellingen, taksen), behalve het persoonlijk verbruik (water, electriciteit, verwarming) en andere diensten (internet).

     De extra kosten liggen tussen 50 en 150 EUR per maand (niet bindend), de huurder zal maandelijks een voorschot betalen. De afrekening volgt op het eind van het academiejaar.

Waarborg :

     De verhuurder heeft wettelijk het recht om tot 2 maanden waarborg te vragen. Iedere verhuurder beslist individueel over de bepalingen van de waarborg.

Beschrijving :

Alle kamers zijn gemeubeld met koelkast, kleerkast, boekenrek, bureau, bureaustoel en een 1 of 2 persoonsbed (zonder matras – wegens hygienische redenen).  Iedere kamer heeft eigen badkamer met douche, lavabo en toilet.

Er zijn verschillende types kamer en studio.  Sommige kamers zijn ingedeeld met een half-verdiep of mezzanine, als onderscheid tussen slaapruimte en leefruimte.  De 3 studio’s op het gelijkvloers hebben zelfs een eigen prive-tuintje.

Alle studenten hebben toegang tot de gemeenschappelijke grote tuin (7 are), waar ze tot rust kunnen komen, genieten van de zon, studeren, en samen de BBQ aansteken.

Iedere student beschikt over een fietsenstalling in de ondergrondse ruime parking.  Een autoparking kan afzonderlijk worden gehuurd.  Er is geen individuele berging, wel een gemeenschappelijke berging met afvalcontainer.

Kamers en studio’s worden normaliter enkel verhuurd voor 1 persoon, tenzij in onderling akkoord met de eigenaar.  Huisdieren zijn in principe niet toegelaten, tenzij met toelating van de eigenaar voor kleine dieren in kooi of aquarium.

Hier zijn alvast enkele foto’s van het historische gebouw.  Aan de voorzijde hebben wij 2 gevels, doch inwendig gaat het om 1 gebouw.  De foto’s tonen een standard kamer (16 m2) en een dakkamer met mezzanine (24 m2).

 

 

Beschikbaarheid

Controleer hier de beschikbaarheid van Kamers en Studio’s

Gelijkvloers
Op het gelijkvloers zijn er 3 ruime studio's met eigen privaat terras. Dit terras gaat mooi over in de achterliggende tuin van maar liefst 7 are ! De inkomhal met 5 meter plafondhoogte geeft meteen het rijkelijk gevoel van een oud herenhuis. De 2 kamers aan de voorzijde hebben hierdoor eveneens een hoog plafond met mezannine.
Verdieping 1
De eerste verdieping omvat 3 ruime studio's alsook de gemeenschappelijke keuken met uitzicht op de achterliggende private tuin. Moderne architectuur geeft vanuit de gang een aquarium-view op de onderliggende inkomhal.
Verdieping 2
De ruime kamers aan de voorzijde hebben een mezannine. De kamers aan de achterzijde hebben een mooi uitzicht op de tuin.
Verdieping 3
Verdieping 3 zijn 9 studentenkamers en 1 ruime studio. De kamers aan de achterzijde hebben een zeer mooi uitzicht vanaf de Ramberg op de stad Leuven, met in de verte het ziekenhuis, KBC bankgebouw en de aanvliegroute naar Zaventem.
Beschikbare
Kamers 
Verdieping 4
Alle kamers hebben de gezelligheid van een schuine dakhelling. Het dakraam kan worden verduisterd. Een aantal kamers hebben een mezannine. De kamers aan de achterzijde hebben vanaf de Ramberg een enorm mooi uitzicht over de stad Leuven. Hier studeer je in alle stilte.
Beschikbare
Kamers